Beschrijving
Downloads

Opvoeden is een kunst. Niet altijd reageert een kind of jongere op de manier waar je als ouder of verzorger vanuit gaat. Of andersom. Vele factoren spelen hierbij een rol. Meer inzicht en een bewustere aanpak kunnen een groot verschil maken.

Met de kennis en ervaring van haar gedragswetenschappers, pedagogische medewerkers en docenten en heeft Horizon deze applicatie ontwikkeld. Een spel om de effecten van opvoedkeuzes eens anders en vanuit verschillende perspectieven te bekijken.

Alleen of met een tegenspeler kom je als opvoeder in (dagelijkse) situaties terecht die je tijdens de opvoeding kunt ervaren/beleven. Hoe kan je kind reageren als het bijvoorbeeld later dan afgesproken thuis komt en je vraagt naar de reden. Door de verschillende reactiemogelijkheden van je virtuele kind, wordt een situatie van verschillende kanten belicht. Na de situatie-ervaring wordt er feedback gegeven op je handelen. Was het handig wat je deed of kun je met een andere benadering het gedrag (van je kind) beïnvloeden? Door zelf de regie te nemen

Kunst van Opvoeden is geschikt voor iedereen. Ouders en opvoeders, professionals in jeugdzorg of onderwijs en ook voor jeugdigen zelf.

Speel Kunst van Opvoeden en ervaar dit zelf!

iPhone:

Get it on Apple Store

Android:

Get it on Google Play
Over Horizon

Horizon Jeugdzorg en Onderwijs onderwijst, begeleidt en behandelt jeugdigen en gezinnen met complexe gedragsproblemen of stoornissen. We ondersteunen ze zodat ze de regie over hun eigen leven (terug) krijgen en zelfstandig deel kunnen nemen het maatschappelijke leven

Wij zetten onze kennis en ervaring op het gebied van gedragsverandering in voor meer bewustwording en kennisoverdracht bij jeugdigen en ouders/opvoeders over hun eigen gedrag, mogelijkheden en verantwoordelijkheid in hun eigen leven en de maatschappij.

Copyright © 2019 Horizon Jeugdzorg en Speciaal Onderwijs
Disclaimer
Designed and built by MAXCODE.